E vremea scrumbiei!
La grătar, marinată sau afumată, scrumbia de Dunăre este la mare căutare în această perioadă. Şi pe bună dreptate. Specialiştii au plasat-o pe primul loc în topul celor mai sănătoase şi gustoase soiuri de peşte. Cu un conţinut bogat de acizi Omega 3, calciu şi vitamina D, micuţa scrumbie demonstrează că „esenţele țări se ţin în sticluţe
mici”. De altfel, e o regulă de care toată lumea ar trebui să ţînă cont: cu cât peştii sunt mai mici, cu atât sunt mai sănătoşi şi mai lipsiţi de toxine.
Scrumbia este un peşte indicat în dietă celor care vor să scadă în greutate, datorită conţinutului redus de colesterol. O porţie de 100 de grame de scrumbie conţine doar 136 de calorii, dar acest număr depinde de modul în care sunt preparate.
Poftă mare !
Lasă un răspuns