Beneficiile icrelor de știucă

Zona în care Delta Dunării se întâlnește cu Marea Neagră reprezintă o comoară pentru pescari și pentru vânătorii de gusturi și savori. Aici se prepară sute de rețete pe baza de peste care vor impresiona până și cele mai dificile persoane în materie de gusturi. În plus, salatele din icre sunt un răsfăț în toată regulă care, pe lângă aromele aparte, aduc organsimului aportul necesar de nutrienți și energie pentru activitățile de zi cu zi. Beneficiile sunt nenumărate, printre cele mai importante fiind următoarele:

1. Contribuie la sănătatea inimii

S a dovedit faptul că un consum regulat de icre de știucă sau de oricare alt peste reglează tensiunea, datorită conținutului ridicat de potasiu. În plus, șansele de infarct miocardic scad în mod considerabil.

2. Lupta împotriva bolii Alzheimer și întăresc memoria

Icrele sunt bogate în acizi grași omega 3 și 6 care contribuie la o mai bună funcționare a creierului, diminuand șansele de instalare a bolilor de tip Alzheimer sau parkinson.

3. Reduc efectele cauzate de depresie

Preparatele pe baza de icre contribuie la restabilirea unei stări de bine, eliminând gândurile negre și supărările. Acest lucru este posibil datorită acizilor grași omega 3 care conduc la creșterea nivelului de serotonină, hormonul fericirii.

4.Contribuie la vindecarea anemiei

O dietă în care s-au inclus icrele ajută la lupta împotriva anemiei. Acestea conțîn toți nutrienții de care are nevoie organismul pentru a pune punct stărilor de amețeală, oboseală, reglând procesele în care sunt implicate toate organele.

5.Dezvoltă masă musculară

Că să se dezvolte, mușchii au nevoie de proteină, iar această se găsește în cantități uriașe în icre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *